Editura Petale Scrise

Politica de confidențialitate

Petale Scrise SRL-D, înregistrată în localitatea Leș, comuna Nojorid, jud. Bihor, str. Principală, nr. 206/B, CUI 33963414, Nr. Registrul Comerțului: J5/49/13.01.2015, declară că toate datele personale sunt considerate strict confidențiale şi sunt tratate în conformitate cu legile în vigoare în domeniul protecției datelor cu caracter personal.

Editura Petale Scrise, având site-ul editurapetalescrise.ro are ca prioritate protecția datelor dumneavoastră personale. În cadrul Politicii de confidențialitate, vă arătăm cum sunt prelucrate datele cu caracter personal, care sunt datele personale pe care le colectăm despre dumneavoastră și cum sunt acestea folosite.

În conformitate cu cerințele Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, editurapetalescrise.ro își asumă obligația de a administra datele personale furnizate de către utilizatorii site-ului în condiții de siguranță și numai în scopurile specificate.

Datele personale sunt colectate de către editurapetalescrise.ro în următoarele scopuri:

  • informarea utilizatorilor privind situația contului de pe editurapetalescrise.ro
  • informarea utilizatorilor/cumpărătorilor privind evoluția și starea comenzilor
  • evaluarea produselor și serviciilor oferite, pentru reclamă, marketing și publicitate, statistică.

Cu ajutorul acestor date personale, editurapetalescrise.ro poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletter, poate trimite felicitări, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

Utilizatorii site-ului editurapetalescrise.ro nu sunt obligați să furnizeze aceste date, dar refuzul acestora de a oferi datele personale necesare duc la imposibilitatea efectuării comenzii. De asemenea, furnizarea unor date false sau incomplete în completarea câmpurilor necesare pentru plasarea unei comenzi duce la imposibilitatea efectuării comenzii.

Orice utilizator care a furnizat adresa sa de email pe site-ul editurapetalescrise.ro poate opta pentru ștergerea acesteia din baza noastră de date.

editurapetalescrise.ro va furniza datele dumneavoastră cu caracter personal altor companii partenere, numai având asigurarea printr-un contract că informațiile furnizate sunt păstrate în siguranță și că furnizarea lor se face conform legislației în vigoare.

Informațiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi furnizate către Parchet, Poliție, Instanțele judecătorești și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

DATE CU CARACTER PERSONAL PE CARE LE COLECTĂM

În funcție servicii pe care alegeți să le utilizați, colectăm următoarele tipuri de date cu caracter personal:

  • În cazul în care cumpărați de la noi, colectăm:

Numele și datele de contact. Numele și prenumele, adresa de e-mail, adresa poștală, adresa de facturare, numărul de telefon.

Datele care apar pe durata existenței contractului – produsele achiziționate, segmentul clientului, volumul serviciilor prestate.

Date demografice – țara.

  • Dacă vă abonați la mesajele noastre de marketing, colectăm:

Numele și datele de contact – adresa de e-mail și numele.

Date demografice – țara.

  • În plus, procesăm următoarele date personale:

Detalii din mesajele dintre editurapetalescrise.ro și utilizator.

Înregistrări despre comportamentul pe paginile Web administrate de editurapetalescrise.ro.

SCOPUL PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Colectăm date cu caracter personal în următoarele scopuri:

Furnizarea de servicii şi îmbunătățirea acestora. Pentru a putea presta și îmbunătăți serviciile oferite spre satisfacția clienților, procesăm datele dumneavoastră personale. Mai exact, acestea includ:

  • Procesarea comenzilor de produse sau servicii comandate prin pagina noastră Web. Datele cu caracter personal sunt indispensabile în acest caz, pentru executarea contractului de cumpărare, iar unele informații sunt indispensabile pentru îndeplinirea obligațiilor legale (de exemplu, documentele contabile).
  • Notificarea privind disponibilitatea produselor.
  • Utilizăm datele colectate în scopul comunicării cu dumneavoastră într-un mod personalizat. De exemplu, vă putem contacta prin telefon, prin e-mail sau prin alte mijloace, pentru a vă reaminti că aveți produse în coșul de cumpărături on-line, pentru a vă ajuta să finalizați comanda, pentru a vă comunica starea curentă a cererii, a comenzii sau a reclamației dumneavoastră, pentru a obține informații suplimentare, dacă este cazul.
  • Îmbunătățirea serviciilor.
  • Protecție, securitate și soluționarea disputelor.
  • Oferte de marketing. Puteți oricând refuza aceste comunicări comerciale, folosind link-ul pentru dezabonare din fiecare e-mail. Pentru dezabonare, puteți contacta, de asemenea, direct serviciul nostru clienți la mail office@editurapetalescrise.ro. În cazul dezabonării de la mesajele comerciale, datele dumneavoastră electronice de contact nu vor mai fi utilizate în acest sens. Vom reîncepe utilizarea acestora doar dacă vă înscrieți sau dacă le solicitați în mod expres.
  • Prelucrarea cookie-urilor din paginile Web operate de editurapetalescrise.ro

TRANSFERUL DATELOR PERSONALE CATRE TERTI

Vom transmite datele dumneavoastră personale unor terți numai în cazul în care acest lucru este necesar pentru îndeplinirea contractului de vânzare, pe baza unui interes legitim, sau dacă v-ați exprimat în prealabil acordul.

Deoarece este necesar pentru oferirea de produse și servicii, Petale Scrise SRL-D va prelucra datele personale cu scopul de a asigura buna funcționare a contractului de cumpărare dintre Petale Scrise SRL-D și cumpărător și, conform legii, pe baza unui interes legitim, le poate oferi:

  • companiilor de transport, în scopul livrării produselor sau a serviciilor comandate de dumneavoastră
  • altor furnizori de servicii, terților implicați în prelucrarea datelor;
  • terților, de exemplu procurorilor și tribunalelor, în scopul recuperării sau al încheierii oricărui contract cu dumneavoastră;
  • autorităților publice (de exemplu, poliției)

Editura Petale Scrise nu își asumă responsabilitatea față de modul în care terții utilizează datele cu caracter personal, acest proces fiind guvernat de principiile de prelucrare a datelor cu caracter personal ale companiilor.

SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Vă puteți accesa contul de client numai după introducerea parolei personale. Este recomandat să nu divulgați datele dumneavoastră de acces unor terțe persoane, iar, după încheierea sesiunii dumneavoastră în contul de client, este necesar să închideți întotdeauna fereastra browser-ului, în special în cazul în care folosiți computerul în comun cu alți utilizatori.

DURATA DE STOCARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal sunt procesate și stocate după cum urmează:

  • pe o perioadă absolut necesară pentru a asigura toate drepturile şi obligațiile care rezultă din contractul de vânzare, mai precis pe durata comenzii și a perioadei de garantare al dreptului de retur
  • pe durata cât Petale Scrise SRL-D, în calitate de administrator, este obligat să păstreze informațiile, în conformitate cu reglementările juridice generale. Documentele contabile, de exemplu facturile emise sunt arhivate conform legii, pe o perioadă de 10 ani de la emiterea acestora.
  • În celelalte cazuri, timpul de procesare decurge din scopul prelucrării sau este dictat de reglementările privind protecția datelor personale.

DREPTURILE UTILIZATORULUI ASUPRA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Utilizatorul poate solicita, oricând, informații privind prelucrarea datelor personale proprii. De asemenea, în cazul în care considerați că prelucrarea datelor cu caracter personal nu respectă protecția datelor dumneavoastră personale și contravine reglementărilor legale privind protecția datelor cu caracter personal, aveți dreptul de a:

  • Cere explicații
  • solicita înlăturarea situației astfel apărute
  • cere corectarea, completarea, ștergerea sau blocarea datelor cu caracter personal.

De asemenea, aveți dreptul oricând să adresați solicitarea dumneavoastră responsabilului cu protecția datelor sau Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Puteți revoca oricând acordul dumneavoastră privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Dacă vă retrageți acordul cu privire la prelucrarea datelor personale, acestea vor fi șterse sau anonimizate; aceste măsuri nu afectează însă datele personale necesare pentru ca  Petale Scrise SRL-D să-și poată îndeplini obligațiile legale (de ex. executarea comenzilor deja preluate) sau pentru protejarea intereselor sale legitime. Eliminarea datelor personale are loc și atunci când acestea nu sunt necesare pentru scopul propus sau în cazul în care stocarea datelor dumneavoastră este inadmisibilă, din alte motive prevăzute de legislație.

POLITICA COOKIE

Site-ul editurapetalescrise.ro utilizează așa-numitele cookie, pentru ca oferta noastră să fie relevantă, interesantă şi plăcută pentru dumneavoastră. Cookie-urile sunt mici fișiere de text, stocate pe computerul sau pe smartphone-ul dumneavoastră sau pe alt aparat şi care sunt utilizate de browser-ul dumneavoastră web. Utilizăm cookie-uri în scopuri precum:

  • funcționalitatea corectă a coșului de cumpărături, pentru a finaliza comanda cât mai simplu posibil
  • reamintirea datelor de conectare, astfel încât să nu fie necesar ca acestea să fie introduse în mod repetat
  • personalizarea cât mai bună a paginilor noastre web, conform cerințelor dumneavoastră, prin monitorizarea vizitelor dumneavoastră, a deplasării pe site și a funcțiilor utilizate

Unele cookie-uri pot colecta informații utilizate ulterior de terți și care, de exemplu, suportă în mod direct activitățile noastre promoționale (așa-numitele. „cookie-uri ale terților”). De exemplu, informațiile despre produsele achiziționate pe site-ul nostru pot fi furnizate unei agenții de publicitate, în vederea vizualizării şi a personalizării unor banner-e publicitare de pe Internet, care apar pe site-urile pe care le vizualizați. Nu este posibilă identificarea dumneavoastră cu ajutorul acestor cookie-uri.

UTILIZAREA FISIERELOR COOKIE

Cookie-urile utilizate pe site-ul editurapetalescrise.ro se pot clasifica în două categorii, după cum urmează:

  • cookie de scurtă durată, numite și „cookie-uri de sesiune“, care sunt șterse de îndată ce părăsiți pagina noastră web.
  • cookie de lungă durată, numite și „cookie-uri persistente”, care rămân stocate pe dispozitivul dumneavoastră mult mai mult timp sau până când le ștergeți manual

Cookie-urile poate fi clasificate și după funcționalitate:

  • analitice, care ne ajută să îmbunătățim confortul utilizatorilor pe site-ul nostru
  • de conversie, care ne permit analizarea performanțelor diverselor canale de vânzări
  • de urmărire (tracking), care, în combinație cu cele de conversie, ajută la analizarea performanțelor diverselor canale de vânzări
  • de remarketing, folosite pentru a personaliza conținutul reclamelor și a le ținti corect
  • esențiale, importante pentru funcționalitatea de bază a site-ului

REFUZAREA FISIERELOR COOKIE

Setarea utilizării cookie-urilor este inclusă în browserul dumneavoastră de Internet. În setarea implicită, majoritatea browserelor acceptă automat cookies. Cu ajutorul browserului, puteți refuza aceste cookies sau le puteți reduce la anumite tipuri, pe care le selectați special.