Autori

Născută în Oradea, mi-am ros coatele prin școli. Pasionată de pictură și de matematică, am început să scriu la 15 ani, dezamăgită de lectura obligatorie școlară. Am terminat prestigiosul Liceu Teoretic Emanuil Gojdu din Oradea la profil informatică și am urmat cursurile Facultății de Medicină și Farmacie Oradea, cu gândul la cei care au nevoie de „o mână” de alinare. Am lucrat ca medic voluntar in orfelinate, iar ca medic specialist pediatru am luat la rând spitale din sistemul sanitar românesc. Căsătorită din convingere, mi-am dorit să fiu mamă, iar Dumnezeu mi-a dăruit un înger blond cu cei mai sinceri ochi indigo. Apoi prietenii mi-au descoperit imaginația debordantă și m-au convins să public. Pentru că și alții sunt ca mine, m-am hotărât să le dau o șansă, astfel s-a născut o editură. Între timp profesez ca medic pediatru, scriu când am timp, iar restul… între picături.

Listă cărți Alina Cosma

 

Născută în 1986, cu o copilărie plină de farmec și o tinerețe agitată, sunt produsul unui mediu profund urban și o veșnic îndrăgostită de magie, iubire și oameni frumoși sufletește. Devenită de câțiva ani mamă de golan în creștere, tot timpul visătoare, uneori egoistă, mai tot mereu sarcastică și cu un umor cinic îmi las imaginația să zboare în fel de fel de scrieri inspirate de înrăita mea plăcere de a citi cărți polițiste.

Listă cărți Laura Stanciu

 

M.K.Lynn, născută în 1996, originară din Republica Moldova, studentă la Electronică, îndrăgostită de pisici. Scriu de prin 2007, în general dark fantasy, uneori cu elemente de SF și thriller. Am publicat povestiri în revistele Egophobia, POV21, Scriitorul, NOI și în antologiile “Colecția Science Fiction” și “Enciclopedia Scriitorilor Români 2018”. Volumul de debut, ”Pene, morminte și flori”, a luat locul întâi la ”Topul celor mai citite cărți publicate în 2019 de autori autohtoni”, top organizat de BNRM, iar în 2020 am luat locul doi la concursul de thrillere ”Words&Quarantine”. Pe lângă scris, sunt pasionată de digital art, cosplay, pian, fotografie și muzică, iar ce rezultă din aceste pasiuni puteți vedea pe pagina de Instagram (@m.k.lynn.oniricbook) sau pe cea de Facebook (@oniricbook).

Listă cărți M. K. Lynn

 

Născută în ’92 sunt o fire mai rebelă. Zodia Taur mă descrie perfect, căci sunt impulsivă și mă înfurii imediat ce văd culoarea roșie. Iubesc, încă de copilă, să citesc și m-am pierdut deseori în lumea fantastică a cărților, o formă frumoasă de evadare din realitatea cu care nu mă împrieteneam deloc. Sunt naivă și visătoare, încă mai cred în oameni și în frumos. Am început să cochetez cu scrisul în 2016 când îmi doream să citesc o carte ce se zbătea să iasă la suprafață din mintea mea. Îmi place să scriu romane fantasy – paranormale, dar și romance. Sunt mămica unei Bestiuțe care îmi arată mereu adevărata frumusețe a vieții și soția care a învățat culorile dragostei alături de jumătatea sa. Zâmbesc chiar și atunci când totul se destramă în jurul meu, căci zâmbetul este arma care învinge în orice luptă.„Fericirea poate fi găsită chiar și în cele mai întunecate timpuri, dacă nu uiți să te îndrepți spre lumină.” Albus Dumbledore

Listă cărți Florentina Pandelea

 

Roxana Brănișteanu scrie de când se știe, a studiat Jurnalism, ajungând – în cele din urmă – să transpună în cuvinte ceea ce a pasionat-o dintotdeauna: particularitățile relațiilor dintre oameni, în mod special procesul de topire a ghețurilor dintre două suflete care împărtășesc același spirit. În acestă etapă a existenței sale artistice, își dedică mare parte din timp și energie activității mesmerizante de romancier.

Listă cărți Roxana Brănișteanu

 

Născută în 1995. Am debutat la Gazeta SF cu câteva povestiri scurte. Sunt pasionată de istorie și mitologie. Când nu scriu povestiri horror, mai trec și pe la fantasy ocazional.

Listă cărți Ioana Mihaela Curaleț

 

Sunt o româncă cu un nume ciudat, stabilită în Italia. Pe două noiembrie 1984, pe un frig de crăpau pietrele, într-o comună din județul Prahova, am decis că era momentul potrivit să fac cunoștință cu lumea. Eram atât de nerăbdătoare să îmi încep firul vieții încât am vrut să vin pe lume în sânul familiei. Când eram mică, îmi doream o familie numeroasă, dar o sarcină cu peripeții m-a obligat să mă mulțumesc doar cu Fabian. În 2019 am publicat pentru prima dată, dar nici în ziua de azi nu m-am obișnuit cu statul de autor sau scriitor și într-o anumită măsură nici nu vreau să o fac. Îmi place să cred că sunt o visătoare care împărtășește cu ceilalți ideile sale.

Listă cărți Delia Moretti 

 

Mereu mi-au plăcut poveștile; să le descopăr, să le citesc și, mai nou, să le scriu. Primul meu volum, intitulat „Fiind imagine. Eseuri din adolescență”, a apărut în 2017 și a luat Premiul pentru Debut pentru anul 2017, decernat de către Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova. Împărăția ultimului cerb s-a născut din dragostea mea pentru lumile fantastice și sper că, lecturând acest roman, cititorul va petrece câteva ore frumoase într-un univers aflat dincolo de realitate, alături de personaje ușor de îndrăgit.

Listă cărți Elena Druță

 

M-am născut în București și am absolvit Facultatea de Limbi Străine. Am publicat în diferite reviste online, iar debutul meu a fost realizat în 2016, cu romanul Din ștreang. Îmi plac trandafirii și cărțile historical-romance.

Listă cărți Aurelia Chircu

 

Deși dorința de a scrie a existat dintotdeauna, abia în ultimii ani m-am reîntors la mine, la pasiunile și preocupările mele pentru descoperirea tainelor vieții. Cu o puternică chemare spre misticism, spiritualitate și înțelesuri mai profunde despre lume și alcătuirea Universului, mi-am început periplul scriitoricesc cu o poveste în care se face o incursiune timidă, aș putea spune, pe calea spirituală, dar care se va adânci tot mai mult, cu cărțile ce vor urma, purtând pașii cititorului spre lumi la care și imaginației îi va fi greu să ajungă…

Listă cărți Mihaela Anghel

 

M-am născut pe 18 iunie 1991, la Craiova.  Talentul și dragostea pentru scris mi le-am descoperit încă din școala primară, când cream cu ușurință și plăcere compuneri, povestioare și poezii. Sunt o absolventă a Facultății de Litere din București, secția Studii Europene. De 10 ani, locuiesc în București și ador cu toată ființa mea „orașul-junglă”.  În trecut, scriam articole pe teme culturale, sportive, sau de politică externă pentru diverse ziare online și pe blogul meu personal. Iubesc viața foarte mult și îmi place să mă bucur de orice detaliu. O floare, un zâmbet, un fluture, culoarea cerului, o melodie frumoasă, un râu, oameni care surâd pe stradă, toate sunt amănunte care îmi schimbă dispoziția într-o secundă și mă fac fericită. Iubesc călătoriile, cărțile, filmele bune și meciurile de fotbal de calitate. Sunt o fire impulsivă și pasională, o luptătoare, ambițioasă și perseverentă. Nu sunt adepta perfecțiunii, pentru că ea nu există, este doar o iluzie. De aceea, în romanele mele, conturez personaje voit imperfecte, care se confruntă mereu cu situații-limită, personaje care iubesc, care greșesc, care suferă, care nu sunt ideale, ci autentice.

Listă cărți Delia Mitroi

 

Născută cu două luni înainte de vreme, în Giurgiul lui ‘86 (da, da, acolo unde urlă câinii), cred că patronatul zodiei Gemeni și numele pe care l-am subtilizat de la soț mi-au fost oarecum predestinate. Sunt posesoare de una bucată copil și una bucată motan, pe lângă soțul menționat mai devreme, iar ei trei sunt universul meu. Având în spate câțiva ani de gazetărie și vreo alți câțiva de citit intens, am considerat că a venit vremea să scriu și pentru mine. Pot spune într-un fel că am fentat pandemia și am extras ce-a fost mai bun din ea: timpul liber. Îmi place să cred că sunt o tipă autentică, iar realitatea este cea care mă inspiră în toate scrierile mele. Sentimentele pe care le stârnesc poveștile mele în cititori mă motivează și mă fac să continui, iar eu râd și plâng scriind. Dacă nu am nicio reacție față de ceea ce scriu, atunci șterg, reiau și probabil asta mă transformă în cel mai mare critic al meu. Unii spun că trebuia să mă apuc de scris acum 15 ani, eu zic că nu e niciodată prea târziu, ci poate prea devreme.

Listă cărți Cătălina Pană

 

Atunci când am învățat să scriu, am prins repede primele două litere: „A” și „B” de tipar. Pe „B” îl făceam cu bucla de sus mai mare. Dacă mă întrebați acum, o să vă spun că arăta așa pentru a fi original, nicidecum că eram eu încăpățânată. Nu, eu am fost artistă de mică!… Cu aceste două litere și un ruj din acela verde care se făcea roșu, am reușit să scriu pe un perete proaspăt vopsit cuvântul „BABA”. Dacă nici aceasta nu este o înclinație spre literatură și, totodată, spre artele vizuale, atunci nu știu ce mai e.

Apoi am fost de neoprit: îmi imaginam cum obiectele comunică între ele, îmi creionam personaje în mintea mea, ascultam discuții pe stradă pentru a le face dialogul mai autentic, iar acum, „după lupte seculare” care au durat douăzeci și opt de ani, am reușit să scriu un roman.

Listă cărți Alexandra Condrat

 

Născut în 1976 la malul mării. Îndrăgostit de ea. Și de istorie. Studiile au vizat, însă, latura economică, atât în liceu cât și mai departe. Îmi place mult să-mi fiu propriul șef și să am timp pe care să-l petrec singur (asta deși am o familie), în cele mai simple moduri.

Listă cărți Cătălin Vasile Dumitrescu

S-ar potrivi foarte bine bipolaritatea aici. Din fericire, nu sufăr de ea. Am să fac totuși un exercițiu de imaginație și am să mă desprind puțin de mine, spre a mă arata cu degetul. Născut și crescut în București, copilărit în mare parte în labirintul străzilor creat de blocurile comuniste și unde prezența copiilor în stradă la joacă, dacă nu aveau rude la țară, nu era doar o normalitate, ci chiar stilul de viață al acelor ani. Sunt pur și simplu produsul a două sisteme, comunist și capitalism. Prin urmare, nu e de mirare că din metehnele sistemelor în care am crescut răbufnește scrisul meu hibrid, dar original. Nu sunt foarte mândru de asta, dar în principiu, mă definește. În fond, e și rău și bine, o bipolaritate socială, produs al inadaptabilității datorită unei moșteniri stigmatizate. Se spune că cei mai importanți ani din viață sunt cei 7 ani de acasă. Dar cum aș putea eu să mă laud că sunt bine crescut, când cei 7 ani de acasă i-am petrecut în comunism?! Deci, cine e BRUNNO LIVADARU? Un produs învechit, a cărui ambalaj reprezintă noutatea timpului în care trăim.

Listă cărți Brunno Livadaru