Alina Cosma
Născută în Oradea, mi-am ros coatele prin școli. Pasionată de pictură și de matematică, am început să scriu la 15 ani, dezamăgită de lectura obligatorie școlară. Am terminat prestigiosul Liceu Teoretic Emanuil Gojdu din Oradea la profil informatică și am urmat cursurile Facultății de Medicină și Farmacie Oradea, cu gândul la cei care au nevoie de „o mână” de alinare. Am lucrat ca medic voluntar in orfelinate, iar ca medic specialist pediatru am luat la rând spitale din sistemul sanitar românesc. Căsătorită din convingere, mi-am dorit să fiu mamă, iar Dumnezeu mi-a dăruit un înger blond cu cei mai sinceri ochi indigo. Apoi prietenii mi-au descoperit imaginația debordantă și m-au convins să public. Pentru că și alții sunt ca mine, m-am hotărât să le dau o șansă, astfel s-a născut o editură. Între timp profesez ca medic pediatru, scriu când am timp, iar restul… între picături.
Laura Stanciu
Născută în 1986, cu o copilărie plină de farmec și o tinerețe agitată, sunt produsul unui mediu profund urban și o veșnic îndrăgostită de magie, iubire și oameni frumoși sufletește. Devenită de câțiva ani mamă de golan în creștere, tot timpul visătoare, uneori egoistă, mai tot mereu sarcastică și cu un umor cinic îmi las imaginația să zboare în fel de fel de scrieri inspirate de înrăita mea plăcere de a citi cărți polițiste.
M.K.Lynn
Născută în 1996, originară din Republica Moldova, redactor și graphic designer, îndrăgostită de pisici. Scriu de prin 2007, în general dark fantasy, uneori cu elemente de SF și thriller. Am publicat povestiri în revistele Egophobia, POV21, Scriitorul, NOI și în mai multe antologii. Volumul de debut, ”Pene, morminte și flori”, a luat locul întâi la ”Topul celor mai citite cărți publicate în 2019 de autori autohtoni”, top organizat de BNRM, iar în 2020 am luat locul doi la concursul de thrillere ”Words&Quarantine”. Pe lângă scris, sunt pasionată de digital art, cosplay, pian, fotografie și muzică, iar ce rezultă din aceste pasiuni puteți vedea pe pagina de Instagram (@m.k.lynn.books) sau pe cea de Facebook (@oniricbook).
Florentina Pandelea
Listă cărți Florentina Pandelea
Născută în ’92 sunt o fire mai rebelă. Zodia Taur mă descrie perfect, căci sunt impulsivă și mă înfurii imediat ce văd culoarea roșie. Iubesc, încă de copilă, să citesc și m-am pierdut deseori în lumea fantastică a cărților, o formă frumoasă de evadare din realitatea cu care nu mă împrieteneam deloc. Sunt naivă și visătoare, încă mai cred în oameni și în frumos. Am început să cochetez cu scrisul în 2016 când îmi doream să citesc o carte ce se zbătea să iasă la suprafață din mintea mea. Îmi place să scriu romane fantasy – paranormale, dar și romance. Sunt mămica unei Bestiuțe care îmi arată mereu adevărata frumusețe a vieții și soția care a învățat culorile dragostei alături de jumătatea sa. Zâmbesc chiar și atunci când totul se destramă în jurul meu, căci zâmbetul este arma care învinge în orice luptă.„Fericirea poate fi găsită chiar și în cele mai întunecate timpuri, dacă nu uiți să te îndrepți spre lumină.” Albus Dumbledore.
Ioana Mihaela Curaleț
Listă cărți Ioana Mihaela Curaleț
Născută în 1995. Am debutat la Gazeta SF cu câteva povestiri scurte. Sunt pasionată de istorie și mitologie. Când nu scriu povestiri horror, mai trec și pe la fantasy ocazional.
Delia Moretti
Sunt o româncă cu un nume ciudat, stabilită în Italia. Pe două noiembrie 1984, pe un frig de crăpau pietrele, într-o comună din județul Prahova, am decis că era momentul potrivit să fac cunoștință cu lumea. Eram atât de nerăbdătoare să îmi încep firul vieții încât am vrut să vin pe lume în sânul familiei. Când eram mică, îmi doream o familie numeroasă, dar o sarcină cu peripeții m-a obligat să mă mulțumesc doar cu Fabian. În 2019 am publicat pentru prima dată, dar nici în ziua de azi nu m-am obișnuit cu statul de autor sau scriitor și într-o anumită măsură nici nu vreau să o fac. Îmi place să cred că sunt o visătoare care împărtășește cu ceilalți ideile sale.
Elena Druță
Mereu mi-au plăcut poveștile; să le descopăr, să le citesc și, mai nou, să le scriu. Genul Fantasy este preferatul meu – oferă posibilitatea să explorezi o multitudine de idei, să creezi lumi în care vrei să te pierzi și poate oferi personajelor un drum în viață pe care acestea îl pot parcurge fără pic de limitări de ordinul timpului sau spațiului.
Aurelia Chircu
M-am născut în București și am absolvit Facultatea de Limbi Străine. Am publicat în diferite reviste online, iar debutul meu a fost realizat în 2016, cu romanul Din ștreang. Îmi plac trandafirii și cărțile historical-romance.
Mihaela Anghel
Deși dorința de a scrie a existat dintotdeauna, abia în ultimii ani m-am reîntors la mine, la pasiunile și preocupările mele pentru descoperirea tainelor vieții. Cu o puternică chemare spre misticism, spiritualitate și înțelesuri mai profunde despre lume și alcătuirea Universului, mi-am început periplul scriitoricesc cu o poveste în care se face o incursiune timidă, aș putea spune, pe calea spirituală, dar care se va adânci tot mai mult, cu cărțile ce vor urma, purtând pașii cititorului spre lumi la care și imaginației îi va fi greu să ajungă…
Delia Mitroi
M-am născut pe 18 iunie 1991, la Craiova. Talentul și dragostea pentru scris mi le-am descoperit încă din școala primară, când cream cu ușurință și plăcere compuneri, povestioare și poezii. Sunt o absolventă a Facultății de Litere din București, secția Studii Europene. De 10 ani, locuiesc în București și ador cu toată ființa mea „orașul-junglă”. În trecut, scriam articole pe teme culturale, sportive, sau de politică externă pentru diverse ziare online și pe blogul meu personal. Iubesc viața foarte mult și îmi place să mă bucur de orice detaliu. O floare, un zâmbet, un fluture, culoarea cerului, o melodie frumoasă, un râu, oameni care surâd pe stradă, toate sunt amănunte care îmi schimbă dispoziția într-o secundă și mă fac fericită. Iubesc călătoriile, cărțile, filmele bune și meciurile de fotbal de calitate. Sunt o fire impulsivă și pasională, o luptătoare, ambițioasă și perseverentă. Nu sunt adepta perfecțiunii, pentru că ea nu există, este doar o iluzie. De aceea, în romanele mele, conturez personaje voit imperfecte, care se confruntă mereu cu situații-limită, personaje care iubesc, care greșesc, care suferă, care nu sunt ideale, ci autentice.
Cătălina Pană
Născută cu două luni înainte de vreme, în Giurgiul lui ‘86 (da, da, acolo unde urlă câinii), cred că patronatul zodiei Gemeni și numele pe care l-am subtilizat de la soț mi-au fost oarecum predestinate. Sunt posesoare de una bucată copil și una bucată motan, pe lângă soțul menționat mai devreme, iar ei trei sunt universul meu. Având în spate câțiva ani de gazetărie și vreo alți câțiva de citit intens, am considerat că a venit vremea să scriu și pentru mine. Pot spune într-un fel că am fentat pandemia și am extras ce-a fost mai bun din ea: timpul liber. Îmi place să cred că sunt o tipă autentică, iar realitatea este cea care mă inspiră în toate scrierile mele. Sentimentele pe care le stârnesc poveștile mele în cititori mă motivează și mă fac să continui, iar eu râd și plâng scriind. Dacă nu am nicio reacție față de ceea ce scriu, atunci șterg, reiau și probabil asta mă transformă în cel mai mare critic al meu. Unii spun că trebuia să mă apuc de scris acum 15 ani, eu zic că nu e niciodată prea târziu, ci poate prea devreme.
Alexandra Condrat
Atunci când am învățat să scriu, am prins repede primele două litere: „A” și „B” de tipar. Pe „B” îl făceam cu bucla de sus mai mare. Dacă mă întrebați acum, o să vă spun că arăta așa pentru a fi original, nicidecum că eram eu încăpățânată. Nu, eu am fost artistă de mică!… Cu aceste două litere și un ruj din acela verde care se făcea roșu, am reușit să scriu pe un perete proaspăt vopsit cuvântul „BABA”. Dacă nici aceasta nu este o înclinație spre literatură și, totodată, spre artele vizuale, atunci nu știu ce mai e. Apoi am fost de neoprit: îmi imaginam cum obiectele comunică între ele, îmi creionam personaje în mintea mea, ascultam discuții pe stradă pentru a le face dialogul mai autentic, iar acum, „după lupte seculare” care au durat douăzeci și opt de ani, am reușit să scriu un roman.
Cătălin Dumitrescu
Listă cărți Cătălin Dumitrescu
Născut în 1976 la malul mării. Îndrăgostit de ea. Și de istorie. Studiile au vizat, însă, latura economică, atât în liceu cât și mai departe. Îmi place mult să-mi fiu propriul șef și să am timp pe care să-l petrec singur (asta deși am o familie), în cele mai simple moduri.
Diana Boitor
Născută în anul 1997 și absolventă a facultății de Automatică și Calculatoare, mi-am găsit pasiunea pentru scris în clasa a VI-a, după ce am luat premiul I la un concurs literar, unde am participat cu o nuvelă a genului fantasy. Mai departe, am creat cu plăcere și relaxare povestiri scurte și poezii, în română, engleză și franceză, până la absolvirea liceului. După o pauză de aproximativ 4 ani, mi-am redescoperit pasiunea pentru scris și citit, iar în vara anului 2021 am debutat cu romanul fantasy Barion, lupul singuratic – un roman născut din dorința de a evada din normalul de zi cu zi. În 2022, urmează un alt roman, de data aceasta epic-fantasy, Urletul gheții. Sunt o fire veselă, entuziastă și perfecționistă. În prezent locuiesc în Timișoara. Pe lângă scris și citit, sunt pasionată de jocuri video, plimbări lungi, seriale horror și pictură.
Andrada Rezmuveș
Născuta în ’98, mămica a doi copii minunaţi. Scrisul este portiţa mea de scăpare, locul în care evadez când lucrurile devin prea complicate, prea grele sau prea emoţionale. Mă ascund printre litere și cuvinte, lăsându-mă găsită de cititori.
Corina Lupu
Născută în orașul florilor, Timișoara, am fost întotdeauna o fire romantică, o visătoare. Mereu am avut visuri, de multe ori mărețe, iar publicarea unui romance, cu siguranță, a fost unul dintre ele. Sunt genul optimist care reușește de cele mai multe ori să creadă în puterea binelui, iubesc oamenii și mă simt fericita și împlinită știind că poveștile de iubire din cărțile mele le ating sufletele și trezesc emoție. Scrisul este minunea care-mi îmbogățește viața, care-mi permite sa-mi exprim gândurile și trăirile, sa „explorez” și o altă existență, imaginară, dar totuși, atât de reală. Fiecare manuscris finalizat înseamnă bucurie și tristețe, in același timp…. Bucurie, pentru că o nouă poveste de dragoste a prins viață… Tristețe, pentru că trebuie să mă despart din nou de alte personaje de care m-am atașat. Scrierile romantice vor fi mereu, cred eu, balsam pentru suflete, căci e foarte adevărat…. „Există o singură fericire în această viață: să fii iubit și să iubești.” (George Sand).
Morgan Hexner
Istoric de profesie, software developer de circumstanță și poetă, eseistă, romancieră, din nevoie spirituală.
Debut absolut la 15 ani, cu romanul Călătorie prin mintea unei adolescente, Ed. EuroStandard, 2009, reeditat în 2010 la Ed. Litera International. Poezie în antologia Bal la palat, Ed. Granada, 2010, proză în antologiile Balaurul și Miorița, Ed. Eagle Publishing, 2011, Dincolo de noapte, Ed. Millennium Books, 2012, Best of Mystery & Horror #1 – Revista de suspans, Ed. Herg Benet, 2014, Prin mintea unei adolescente 2.5, ed. Paparamandganda (free publishing), 2019. Eseu: Integrarea socială a persoanei maniaco-depresive (2012).
Premii: Premiul I la Simpozionul Internațional Adolescentul miop al lui Eliade în universul școlii românești contemporane (2010), Premiul I la Concursul Național Simboluri în Universul Cunoașterii (2012) și Premiul I la Simpozionul Municipal Adolescenții de azi pentru Europa de mâine (2012). Premiul Ion D.Sîrbu pentru romanul Harul (în forma primei ediții publicate de Ed. Ideea Europeană, 2012), acordat de Fundația Culturală Ion D.Sîrbu din Petroșani (2016).
Ruxandra Popa
Pasiunea mea pentru crearea poveștilor a început de la 7 ani, când, în fiecare seară înainte de culcare, inventam lumi noi și aventuri miraculoase pentru fratele meu mai mic. De atunci, inspirația nu a mai putut să mă părăsească, iar scrisul și genul fantasy au devenit noul meu vis. În liceu, am avut oportunitatea de a participa doi ani consecutiv la un concurs în Franța (Europoesie, organizat de UNICEF) , unde în urma acestuia am publicat o poezie și doua texte de ficțiune în două antologii.
Alexandra Drestaru
Listă cărți Alexandra Drestaru
Născută pe meleaguri moldovene, mi-au plăcut de mică basmele românești, fiind fascinată de lumile fantastice transmise din gură în gură, de-alungul timpului, în sânul poporului. Sunt o iubitoare de cultură și frumos, de istorie și imaginar. Mi-am descoperit talentul scriitoricesc și pasiunea pentru cuvinte în urma numeroaselor concursuri școlare la care am luat parte, dintre care amintim concursul național „Luceafărul” aflat sub patronajul UNESCO, unde am obținut trofeele secțiunii de eseu și science-fiction. Îndrăgostindu-mă iremediabil de poveștile autohtone, am lansat canalul de YouTube – Cărțile de Platină, unde vorbesc despre cărțile scriitorilor români.
Ana Mareș
Am versuri în gând de când mă știu. Le-am pus pentru prima dată pe hârtie acum câțiva ani și de atunci nu m-am mai oprit. Cartea mea de debut, „Sincronia unui ecou”, e doar începutul unui șir lung de simțiri, pe care plănuiesc să le trimit în lume. Unele vor cutreiera prin pagini de proză, iar altele, neîmblânzite, se întorc acasă în versuri. Te invit să le cunoști pe toate!
Olga Menai
Născută și crescută la malul Dunării, într-un sat de lipoveni, unde tradițiile și frumusețea locului sunt mirifice. Având o malformație la nivelul feței, de mică, m-am ascuns în lumea cărților. Inițial, în cele scrise de alții, iar mai târziu, în cele scrise de mine. Sunt introvertită, îmi place natura, fotografia și literatura. Atunci când nu scriu și nu citesc, alerg după fluturi cu pitica mea.
Ioana S. Bogorodea
Listă cărți Ioana S. Bogorodea
Mă consider o pagină în construcție. Am terminat o școală, am scris o carte, am luat un premiu. Sau mai multe. Am un respect deosebit pentru cărți, mai ales atunci când ființele de hârtie îmi oferă prietenia lor profundă. Prima mea amintire legată de scris îl include pe tatăl meu la mașina de scris, luptându-se cu cuvintele. Dacă Noe ar fi salvat cărți, mă întreb pe cine ar fi ales.
Daniela Popa
Născută în plin comunism (în 1979), în cultul muncii și al marilor clasici, am descoperit că o comunicare reală, de la suflet la suflet, nu se poate face decât prin poezie. Pasionata de ezoterism, astronomie, istorie și fizica cuantică, dar și de literatură, cred că poezia este o forma de exorcizare, dar și de transcendere în alt spațiu – în universul necunoscut al sufletului “celuilalt”.
Agape F.H.
Scriu de prin clasa a treia, ceea ce nu-i tocmai acum mult timp, dat fiind c-am apărut în peisaj abia în iarna lui 2005. Zdravăn, însă, scriu de printr-a cincea, pe lângă alte activități cu care-mi mai umplu timpul: desenul și pictura – nenorocesc haine și cărți în special –, pianul, echitația și fotografia. Iubesc natura, excursiile și plimbările, marea când nu e plină de turiști și muntele oricum ar fi; apoi, mai iubesc cam orice soi de mitologie, plus istoria care nu se învață la școală, în special pe partea celtică și medievală. Îmi plac personajele țicnite, care pun sare și piper în cărți, și am prea multe povești începute, dar reușesc cumva să nu le pierd niciodată șirul.
Farrah Hale
Numele real este Sonia, dar scriu de când mă știu sub pseudominul Farrah încât a devenit o nouă personalitate de-a mea (printre multe altele, hehe). Nu cred că există vreun lucru care să mă reprezinte mai bine decât scrisul. Poate doar cititul. Sunt o fire introvertită, dar în același timp, înfloresc alături de persoanele dragi și cărți. Îmi place să trăiesc în lumi supranaturale, ador fantezia de când eram copil și iubesc să scriu, oricând, oriunde, pe orice găsesc lângă mine. Îmi mai plac și oamenii sinceri, muzica și ceaiul cu fructe de pădure.
Dana Bordea
Născută în zodia Gemeni, sunt un om al contrastelor. Ziua mă joc cu cifrele, noaptea cu cuvintele. De profesie contabil, scriu ca să ies din rutină, sunt o îndrăgostită de modă veche, care crede în sufletul pereche și în dragoste la prima vedere. Iubesc să scriu povești de dragoste, iar ca sursă de inspirație folosesc povești reale, din viața de zi cu zi a oamenilor care au trecut prin experiențe emoționante, prilej cu care le ofer cititorilor mei povești autentice, în care aceștia se pot regăsi. De la povești de dragoste interzise, milionari, oameni simpli, infractori (ne)vinovați, mame singure, lideri nesiguri – romanele mele aduc în atenția cititorilor moravuri și năravuri ale oamenilor, cu scopul de a-i sensibiliza, emoționa sau provoca.
Ioana Rodica Dumitru
Listă cărți Ioana Rodica Dumitru
Născută primăvara, în orașul poluării absolute, am respirat vise cu petrol și mi-am alimentat imaginația cu păcură, însingurare și vată de zahăr. Combustia asta ciudată a făcut cuvintele să ardă pe hârtie în forme și mai ciudate și așa am descoperit că-mi place să mă joc cu focul, cu literele și cu ideile. Înclinația aceasta a prins cu adevărat contur în perioada anilor de liceu, dar ca orice adolescent rătăcit și cu aspirații mărețe, n-am luat-o în serios; vreme de mai bine de 10 ani m-am distanțat complet de literatură, pașii ghidându-mă spre Templul Cunoașterii. Sunt jurist, iar când nu mă îndeletnicesc cu Dreptul, mă refugiez în scris, ca poet, romancier sau dramaturg. Improvizez pagini din sentimente și din experiențe. Faptul că trăiesc mai mult în capul meu mă ține ocupată; iar faptul că prin scris împărtășesc cu voi frânturi din universul meu interior – fericită. Având acestea, am Totul.
Lavinia Călina
Născută în 13 decembrie ’89, la Caransebeș, am absolvit Facultatea de Litere la Timișoara. Nu mi-a plăcut mereu să scriu, dar m-au fascinat basmele și mi-am dorit să le pot modela după bunul plac. Am debutat în 2014 cu un roman distopic, iar până în prezent am publicat 13 cărți, majoritatea aparținând genurilor fantasy și science fiction. De cinci ani locuiesc alături de soțul meu și băiatul nostru în Regatul Unit, continuând să scriu în limba română.
Violeta Jurca
Din 1991 până în prezent au trecut câțiva ani pe care nu vreau să-i număr. Ani care nu m-au putut vindeca de iubirea pentru oameni. Principala mea sursă de inspirație, motorul, motivul pentru care scriu, a rămas natura umană, perfecțiunea ei. Încăpățânarea mi-a fost, când defect, când plasă de salvare, de aceea m-am bazat pe coarnele mele de berbec veritabil atunci când am dorit să deschid ușile vieții care mi-au fost trântite în nas de startul greoi al copilăriei mele.
„Nimic nu e imposibil, trebuie doar să vrei!” Mi-am repetat aceste cuvinte până în pragul nebuniei și am făcut o obsesie din următorul obiectiv de pe lista de priorități. Scriu și voi scrie mereu, este singura metodă de comunicare între suflete, pe care o știu.
Despre mine mi-a fost greu mereu să povestesc pentru că nu mă prea înțeleg, de aceea vă las pe voi să-mi povestiți cum sunt, citindu-mi versurile și romanele pe care le las drept semn al existenței mele.
Daniela Cavași
Născută în anul 1995, am crescut înconjurată de cărți, de cuvinte, de pagini și de un vis: că, într-o bună zi, îmi voi ține propria carte în mână. Inspirația mea vine din momente simple — o plimbare la apus, o conversație profundă sau o privire trecătoare — iar scrisul reprezintă lumea în care evadez de fiecare dată când viața se complică.
Dana Nichițelea
Născută în 1985 și strămutată adesea în diferite orașe ale țării, profesez în sfera psiho-socială, sub diferite forme, de mai bine de 15 ani. Mamă, devoratoare de cărți, pasionată de filme, vinuri bune și cești de cafea aromată, îmi plac plimbările lungi și singuratice pe care le alternez cu reuniuni vesele între prieteni dragi, prăjituri cu ciocolată și dimineți leneșe petrecute în solitudine. Aleg să mă mențin mereu ocupată desfășurând simultan activități antrenante. Mă relaxează conversațiile cu persoane lipsite de false pudori, pentru care sarcasmul, ironia si o doză de cinism, nu reprezintă un punct de cotitură.
Am debutat în februarie 2020 la Editura Heyday Books și de atunci mi se pare imposibil să nu scriu: proză scurtă, romane, uneori poezii, articole de opinie, recenzii de carte… căci pentru mine această latură reprezintă conexiune, libertate și o modalitate de a menține vie curiozitatea de a descoperi noi începuturi.
Alexandra Petrescu
Listă cărți Alexandra Petrescu
M-am născut în 1999, la Craiova. Am terminat Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București. Lucrez ca psiholog, iar munca mea este mai mult decât o profesie, este o pasiune care mă împlinește și mă motivează să continui să învăț și să ajut.
Poveștile despre viață și oameni m-au fascinat dintotdeauna. Le-am descoperit cu ochii larg deschiși, le-am citit cu sufletul, iar acum le scriu.
Sunt o persoană curioasă, empatică și deschisă la noutăți. Îmi place natura și să practic yoga. Ador să călătoresc. Pentru mine, călătoriile sunt o formă de libertate, un mod de a învăța să trăiesc cu adevărat.
Cristina Toma
Născută în ’91 într-un orășel mic în Oltenia, sunt o fire emotivă și cam supărăcioasă. Foarte competitivă, mereu îmi doresc să ajung mai sus și să evoluez, însă calitatea mea cea mai mare este aceea că nu sunt invidioasă pe succesul nimănui și aplaud oamenii care reușesc.
Am început să scriu în urma cu vreo doi ani, din pură pasiune. Nu am avut niciodată o imaginație debordantă, în copilărie îmi era greu să scriu o compunere, însă îmi plăcea să pictez, lucru pe care îl fac și acum, doar că puțin mai rar. Nu am crezut că voi fi capabilă să scriu o poveste, de aceea a durat ceva timp până am hotărât să fac ceva cu manuscrisul la care am lucrat fără o țintă anume. Îmi place să citesc, să scriu poezii și, mai nou, să împletesc liniile vieții unor personaje inventate de mine.