Editura Petale Scrise

Aripi frânte – Alina Cosma – Recenzie Cărți și praf de stele

Disecția unui sistem, psihanaliza mai multor suflete, RMN-ul unei iubiri, toate acestea sunt numai câteva dintre expresiile prin care pot descrie această carte.

    Este un roman sensibil, țesut cu măiestria unui scriitor experimentat – o poveste profundă, despre o iubire clădită în timp, în cadrul unui sistem ce nu o privește cu ochi buni.

    Probleme de actualitate, considerate tabu, ce pot incomoda extrem de ușor orice interlocutor sunt prezentate atât de delicat, de atent, cu o ușurință mascată, astfel încât nu creează disconfort.

     Într-un sistem defect, plin de lipsuri și nevoi, cu o mulțime de prejudecăți și suprasolicitat, oare poate triumfa dragostea? Ce rămâne de făcut: când ce este corect este denigrat, când aparențele pot fi înșelătoare, când un obicei a devenit atât de înrădăcinat încât este omniprezent?

    Romanul este unul cu și despre medici, scris de un medic și recenzat de un viitor medic. Ah, ironia sorții! Se simte că modul în care este descris, locul unde se desfășoară acțiunea, cât și perspectiva asupra evenimentelor aparțin unui om din interiorul sistemului.

    Avem pe cineva care vede atât partea bună, cât și partea negativă. O persoană care nu tratează medicii interesați de soarta pacienților ca pe niște creaturi scoase din poveștile cu zâne. Și, mai presus de toate, e vorba de cineva care s-a confruntat cu toate acestea.

    Doamna Alina are parte de tot respectul meu pentru modul în care a descris latura întunecată a medicinei. Ca student, uneori tinzi să uiți aceste aspecte. Îți permiți să speri la un sistem ce te va primi cu brațele deschise. Visezi să fii schimbarea sau cel ce va face dreptate, chiar dacă singur ești neputincios.

 

Recenzia completă aici.